Johannas Graduation

Pompa och ståt. 2½ timme lång Graduation Ceremoni med tal och Awards. Musik och diplomutdelning och efterföljande mingel och fotograferande. Spännande, stämningsfullt och tårar i ögonen.
Importerade svenska studentprylar runt halsen. Guldtofsarna betyder High Honors (mkt höga betyg). Tofsen flyttas till högra sidan när man tagit emot diplomet.
Uppe på Johannas Graduation Cap har en kompis målat en svensk studentmössa. En dag fylld av glädje men också sorg - då de flesta nu skiljs åt för att aldrig mer ses. Bästa vänner hamnar i olika världsdelar. Många reser ut redan i veckan. Vi åker på torsdag.
Ett återkommande tema för talen under kvällen är den unika miljön som skolan tillhandahåller med 75 nationaliteter, många olika religioner och kulturer och den tolerans och den respekt för oliketer som det fostrar.
Tyskland, USA, Sverige och Colombia - Grattis tjejer!

Sandstorm dag 2

Vaknar till dag 2 av den värsta sandstormen hittills! Hu! Vi har sand överallt. Utanför ytterdörren har vi stora drivor av sand. Innanför ytterdörren har vi små drivor av sand. Och i hela bottenvåningen ligger nu ett fint lager av sand på ....ALLT!! Ute kan man inte vara alls. De säger att det ska storma hela veckan - men värst idag. Huga!!

Graduation Gathering

Igår hade vi Graduation Gathering för Johanna - eller studentmottagning som vi kallar det hemma. Själva Graduation är på fredag om en vecka men alla mottagningar är innan iom, att alla lämnar landet när skolan slutat. Vi hade en spännande blandning av nationaliteter här hemma och bjöd på traditionell svensk smörgåstårta. Mycket blågult och studentsång. En bra dag - det enda som saknas är resten av familjen!!
 
Sverige, Qatar, Equador och Tyskland.
Svenska smörgåstårtor, köttbullar, tunnbrödssnittar (hejja Ikea), sommartårta och rosa champagne!
Veckan lång kommer det nu att vara Graduation Gatherings att gå på för Johanna (2 bara idag). Till detta kommer repetitioner inför själva Graduation och Senior Banquet. För oss andra är det bara att åka med. Stackars Erika har en vecka med Semester Exams att 'se fram emot'. Så hon balanserar ett antal 'farwell parties' med pluggande inför exams.

RSS 2.0