Varmvatten

Det är över 35 grader i havet här nu (för att inte tala om i poolen där inte kylaggregatet fungerar). Efter 15-graders bad i Stockholms ytterskärgård känns det ganska konstigt att glida ner i vattnet här. Att bada i havet ska ju vara en prestation - där man först laddar inför köldchocken, övervinnner köldångesten, sedan hoppar i och förlamas för att till sist uppfyllas av segerkänsla och att man 'är ju ändå viking' och kan därför bada länge i ohyggligt kallt vatten.

Vikinga-bad!
 
Inga av dessa känslor innfinner sig här....
En fuktig dag så känner man nästan inte skillanden på om man är kvar på land eller har gått ner i vattnet.
 
Läste i tidningen igår att det var tre veckor kvar av hetta (dvs dygnsmedeltemperaturen över 35).
Här formas inga vikingar.....

Från Self-Service till Full-Service

Tillbaka till Doha!
Stor skillnad mot förra gången. Då reste vi rakt in i något okänt - nu reste vi hem (åtminstone till vårt andra hem!). Blandade känslor i familjen - även denna gång Ida som har svårast med att lämna sina kompisar. På flyplatsen mötte vi upp med ett stort antal bekanta ansikten påväg tillbaks till Doha.
 
Här är det mesta sig likt. Varmt och fuktigt. Huset hade positivt nog INTE sandat ihop. Altanen var ren och fin, blommorna hade överlevt, bilarna startade och A/C:n drog igång på högvarv. Vår compound-indier Sam kom rusande när vi anlände och satte genast igång med att tvätta våra översandade bilar.
 
Liten kulturchock i mataffären när en av otaliga serviceindier grabbade tag i kundvagnen då jag närmade mig kassan och började plocka upp min varor på bandet. Självklart står 2 stycken till på andra sidan bandet och packar i påsar. Jag behöver bara ta fram mitt kort (som jag lämnar till kassörskan förstås). Vilken skillnad mot de obemannade kassorna som finns varenda affär i Sverige. Med dessa obemmanade kassör har jag kämpat hela sommaren för att förstå hur det är tänkt....när man väl lyckats scanna, väga och packa själv (utan att behöva tillkalla kassavärd) och man är på väg därifrån med 3 fulla matkassar så kommer man inte ut för att kassakvittot ska scannas igen!! Alltså måsta jag ställa ifrån mig matkassarna och leta efter kvittot och med 2 händer pilla in rätt ände av kvittot i scannern för att komma ut genom dörren!!! Men hallå!!! Inte undra på att man blir lite ckockad när de vänliga serviceindierna börja skjutsa min kundvagn med varorna de har packat mot utgången. Då tar Johanna resolut över och rycker vagnen från serviceindienr och säger att vi kan köra själva! Johanna och jag är överens om att detta är mycket bättre än obemannade självscannande kassor men vi klarar inte av att få så mycket service så snabbt. Vi måste gå på full-service-tillvänjning!

Vi kommer INTE få nobelpris i självscanning.....
 

RSS 2.0