Till Mormor, Farmor & Farfar

Har lagt upp den här fina bilden på Facebook, men det har ju inte ni så här får ni en finfin bild på tjejerna.
 
 

Vintern är över!

För Er som undrar så är vintern över. Det har den varit ett tag nu. Vattnet är fortfarande svalt (som svensk högsommar ungefär) så vi badar inte ännu. Men dagstemperaturen ligger behagligt mellan 25-27.

Har just gått längs stranden bort till min granne Anna för en fikapaus i solen. Barfota, bikini och keps.....


Återkoppling sjukhusbesöket....

Just det.
Jag lovade återkoppling på sjukhus besöket. Tja, vad ska man säga.
Läkaren tittar upp, säger: ''Jag vet vad du har för fel'' (var där för min knepiga hy). Sedan skirver han ut 2 recept - det ena preparatet, meddelar han mig finns inte att få i Doha, men det andra ska fungera. Sedan är besöket slut. Det tog c:a 2 minuter och och han undersökte mig aldrig på något sätt.
Medecinen fungerar och jag är mycket bättre och so far nöjd med sjukvården. 

Hektisk februari

Det har varit en hektisk februari hittills. En helg i Abu Dhabi för att supporta Erika på basketturnering och en helg i Muscat för att supporta Johanna på fotbollsturnering. Självklart roligt men också intensivt att resa.
 
Abu Dhabi var trevligt - mycket bättre än Dubai som är väldigt kommersiellt och turistigt. Överraskande nog låg Abu Dhabi utspritt på öar med långa broar emellan. Trevligt och uppvuxet (till skillnad från byggarbetsplatsen Doha) och med avsaknade av skyskrapecentrum. Basket är en hård sport har jag nu fått erfara och Erika kom hem med att antal blåmärken över hela kroppen. Tyvärr ingen medalj, men det var på det berömda håret. Förlust med 1 poäng i bronsmatchen!
Muscat var helt annorlunda. Lite som Grekland. Små hus mellan berg och dal. Ni förstår inte hur lycklig man kan bli av uppförsbackar när man bor på ett ställe som är HELT platt! I Muscat fick vi också för första gången vara med om att matcherna pausades när det var böneutrop. Att spela utomhus är ju en utmaning trots att det är februari. Temperaturen sticker upp till närmare 30 mitt på dagen och som följd av det och att aldrig bli utbytt så fick Johanna en liten kollaps efter att ha lagt den målgörande hörnan i sista minuten av förlängningen i bronsmatchen. Hon hämtade dock sig så småningom så efter vatten, salt, socker och skugga så fick hon så smånigom upp (!) värmen igen (armar och ben var iskalla...!). Och bronsmedaljen värdesattes!
Vid sådana här resor och lagtävlingar så är det så fantastiskt att se hur människor från helavärlden ingår i samma lag och kämpar ihop för sin skola. Vilken otrolig förmån att få vara med om detta.
 
Jag och Björn hade också en trevlig internationell upplevelse i Muscat när vi hängde och sightseeade med några Doha föräldrar. Ett par från Texas (som bott i Alaska och Kina), en mamma från Michigan (som bott i Belgien och Frankrike), ett par från England (som bott i Thailand). Förvånansvärt hus lätt samtal kan flyta och hur mycket man har gemensamt och kan skratta åt tillsammans med så mycket olika i bagaget. Världen är stor men ändå så liten! Coolt!
 
 

Landstingsservice

Är på läkarbesök. Mitt första här nere. Vi har hittills bara varit i akut med Johanna (bältros) och Erika (fingerskada på basketen. Just nu har jag just blivit serverad te i väntrummet.

Återkommer om besökets standard är i nivå med väntrummets.


Ibland blir man stolt och ibland skäms man...,

Ibland känner man sig så stolt över människor. Igår på flygplatsen i Abu Dhabi var passkontrolls-kön lång. Västerländsk mamma med 2 små barn köar med oss andra. Då kommer en flyplatspersonal fram till henne och anvisar henne till platsen längst fram i kön. Jamen, så enkelt och så självklart. Detsamma hände min mamma när hon förvirrad anlände till Doha-airport. Personal lotsade henne före kön så hon slapp vänta. Enkelt och respektfullt.

Igår mötte Erikas basketlag New Dehli. Efter första kvarten ledde dom stort. Från då får inte ASD's första femma spela längre coachen instruerar tjejerna att spela schysst men inte förnedra eller krossa motståndarna. Så rätt!

Idag mötte samma New Dehli ett lag från Dubai. Stämningen mot det vinnande Dubailaget på läktaren var tryckt. Coachen hetsar sina tjejer till hårt spel fast de leder 62-8. Alla andra ser att det är helt onödigt och vi sitter på läktaren och skäms. Så onödigt.


På resande fot

Det är dax igen! Turneringar i de olika Amerikanska skolorna i Gulfområdet + Indien. Jag och Ida är på väg till Abu Dhabi för att titta Erika som spelar basket. Det ska bli spännande - vi kombinerar en tjej-helg med att vara basketsupportrar. (Har nu sett många matcher på hemmaplan men basket är svårt, svåra regler, ibland svårt att se vad som händer och tufft ... jag är nog en av de mer förvirrade supportrarna).

Med på planet har vi lite lokals som är ute och reser med sina jaktfalkar. Både husse och falk får åka business. Jag och Ida är förpassade till ekonomi förstås. Undrar om falkarna har egna pass?


Bister vinter

På morgonradion idag säger dem: It's freezing outside today. At 7 o'clock only 17 degrees celsius. And It's only going to increase to 22 degrees during the day.

Brrr....vintern är bister i år....


RSS 2.0