Sverige

  • Dugg-regn & 15 grader
  • Grönt, Grönt, Grönt
  • Havreknäcke, leverpastej & inlagd gurka
  • Ogräs i rabatten
  • Rabarber i massor
  • Pioner & Stockrosor i knopp
  • Mjölkstuvade makaroner, falukorv & Johnnys senap
  • Huset fullt med tonåringar
  • Våg-kluck mot bryggan
  • Saltlakrits & kex-choklad
  • Fotbollskväll
  • Ljus sommarkväll

Nu tar jag och bloggen sommarlov!!!


The heat is on!

I morse när jag körde Ida till skolan (07:00) var det 39 grader.
Igår när jag skulle iväg med bilen stod biltermometern i bilen på 53 grader.
Man går inga långa promenader nu.

Utomhus vistas man i vattnet eller inte alls.

Lazy DaysPool Chat

Det artar sig i vårt 'kvarter' också. Equadors ambassadör är reko. Han och Björn ligger ofta i poolen och löser världs problemen....Vi får en kanadensisk familj som grannar idag. Och så väntar vi fortfarande på att japanerna ska flytta in. Det är rena rama Förenta Nationerna här. 

Alla drar nu

Sedan i fredags lämnar 17.000 personer om dagen Doha. Om en vecka är det en spökstad. Otroligt intressant fenomen. Inte ens Qatarierna själva hänger kvar i landet när skolorna slutar.

Igår stängde man också Mall nr 2 i Doha. Det finns 3 stora Malls - som alla är överfulla med folk - i dessa finns också landets 3 Carrefours (stora dagligvarubutiker). Den första stängdes ju pga den olyckliga branden för någon vecka sedan. Ryktet säger att den kommer att öppna igen om några månader. Den andra stängdes igår pga av brister i brandsäkerheten. (Man har fått upp ögonen för det nu..). Så nu finns en enda Mall värd namnet för alla Dohas innevånare att trängas i... Snacka om kaos...Ytterliggare ett tecken på att det är dags att lätta.


Det kommer att bli awsome nästa year!

Ja nu det är nog dax att åka hem till Sveriga nu när samtalet i bilen består av en juvlig blandning av svengelska ord. 'Idag hade vi swimming och math test.' 'Mr Planck säger att det kommer att bli awsome nästa year på basketball practice om jag work-out i sommar..'

Känns som att ha 3 stycken Dolph Lundgren i baksätet. Jag som idiotförklarade honom kraftigt när han blandade engelska och svenska i en intervju efter 3 månaders vistelse i Hollywood. Mmmm man ska ju ALRDIG kasta sten i glashus.......

Nu är det 3 dagar kvar. Här är det mycket avslutningar och farwell parties och brunches.



Idag ska resväskorna fram för lite pack-planering.
Och så ska lista över vad vi ska ha med oss tillbaks hit från Sverige påbörjas.
Rågsikt
Grahamsmjöl
Kaviar
Torrjäst
Pärlslocker
Nezeril
Munsårsplåster

..ja som ni ser bara exotiska saker...

Pool-häng

Härligt!! Nu har Johanna och Erika skrivit sina sista prov för denna terminen. Resultat och betyg offentliggörs imorgon klockan 8:00. Båda är också klara med sina distanskurser i svenska och tyska. betygen ligger på posten. Måste säga att jag är imponerad av deras insats denna termin. Så mycket som Johanna pratade igår eftermiddag har hon inte sagt på de två senaste veckorna totalt. Idag spelade hon piano igen. Yeah!!

Nu återstår lite poolhäng och poolparties med kompisarna innan alla drar till sina respektive hemländer och Doha blir en spökstad. Under nästa vecka drar ALLA!

Har nu fattat att poolhängen här inte är detsamma som ett poolhäng skulle vara i Sverige. I Sverige så skulle man ses på dagen och sola och bada. Här ses man på eftermiddagen/kvällen och sedan ligger man i poolen. I stora klasar och snackar. Det är egentligen ingen som ligger på solstolarna.
Johanna var på ett poolhäng där de kollade på Starwars-filmerna på storbild medan de låg i poolen.

Ida hon hänger inte i poolen hon - hon bor i den....

 

Samvetsfråga...

Björn fick en klocka i födelsedagspresent av oss. En Hublot. Dagen efter på jobbet satt han på en möte när han som satt bredvid honom (en Qatari) helt plötsligt säger att han tycker Björn har en snygg klocka. Själv hade han 3 sådana. De borde hålla ihop de som hade bra klock-smak. Ytterliggare en dag senare får han ytterliggare positiv feedback på sin nya klocka. Också från en lokal kille.

Nu sliter Björn med sitt samvete. Ska han berätta att hans fru varit i Dubai och köpt klockan 'olagligt' i ett sk. Secret room med pirat-kopior och jobbat hårt med att pruta ner klockans redan relativt låga pris ELLER ska han fortsätta låtsas att han faktiskt är stolt ägare till en Hublot i 100.000 kronors klassen?

....jojo...undrar om han sover om nätterna med detta på sitt samvete.....


Countdown

Det är countdown nu på många sätt. Samtliga svenskar här förbereder sig för att åka hem till hemlandet. Många bara över sommaren men en hel del också för gått. En del har varit här på tidsbegränsade kontrakt som nu löper ut andra ska hem av andra anledningar. En del åker med glädje andra kämpar med att lämna fast de inte vill. Mycket prylar till salu nu.

Detta är förstås inte unikt för oss svenskar utan samtliga expats har samma situation. En del av tjejernas kompisar försvinner och en del av våra. Tråkigt men så är det här.

Nya kommer efter sommaren.

En hel del är 'proffs-expats' och ska vidare till andra länder. De har varit med om att byta miljö, ta farväl och börja om i ny del av världen många gånger. Vi är ju rookies - men man kan förstå redan nu att man så småningom blir luttrad av detta.

De har ingen vidare framförhållning här - en vän till oss fick veta av en slump att sista arbetsdagen blir den 2 augusti. Så som reglerna ser ut här är det då bara att lämna landet. Det går inte att söka nytt jobb på befintligt arbets-visum. Så för dom vara det dags att panik-planera en helt oväntad flytt ut ur landet. Och till vart sa hon...vi har inget hem någon annan stans.....

Vi vet i alla fall vart hem är. För oss är det nu 14 dagar kvar tills vi åker dit. Känns lite overkligt.

Det blir sedan en månad här då det bara är män kvar. I de flesta familjer drar fru och barn hem först och lämnar kvar familjeförsörjaren. Sedan kommer de efter när det ändå är Ramadan här. Björn bävar för denna ensamma månad. Men jag har hört rykten att gubbarna hänger med varandra, spelar tennis, tv-spel och dricker öl i en hel månad. Vi lär väl bli varse.


Flitens lampa lyser

Nu lyser flitens lampa här (har den egentligen någonsin varit släckt kan man i och för sig fundera på...). Det är sista veckan före Semester-exams. Då ska Johanna & Erika skriva terminsprov i samtliga ämnen under en veckas tid. Sedan är det SOMMARLOV!!! Ännu så länge får de sina vanliga läxor men tis-tors är sk Dead-days. Lärarna får inte längre ge läxor eller ha prov. Eleverna ska kunna koncentrera sig på att plugga till proven.

Vi har fått mail hem från skolan där vi uppmanas supporta våra barn in i det sista nu så att de gör sitt bästa. Det är 20% av betyget som avgörs på reslutatet av Semester-exams. Tjejerna har suttit och räknat ut andelen rätt de behöver i varje ämne för att ligga kvar på nuvarande betyg. Att höja betygen genom proven är näst intill omöjligt.

Kursvalen inför nästa år är också inlämnade och det är inte så lätt att navigera mellan vad som krävs i form av behörigheter, betyg och ämnen för svenskt universitet och koppla det till det amerikansak high school systemet och IB systemet. Har pratat med antagnings-nämnden ett antal gånger och de vet inte heller....? Så just nu känns det som om vi försöker helgardera - men det kostar ju på för tjejerna som får mycket tuffare studier än sina kompisar både här och hemma...

Nåväl, snart är det sommarlov och då bär det av hem till Sverige igen! Härligt!! Välbehövlig paus för studietrötta!

RSS 2.0