Ny termin -

Då var äntligen terminen över och alla exams också. Ordningen är återställd i skolan efter några dagar med ledighet pga av översvämningen. Nu väntas det med spänning på prov-resultaten.
 
För Johanna är det början till sista terminen innan Graduation. Från och med mars är det prov och prov och prov. Hon kämpar på in i det sista och jag är övertygad om att hon kommer att gå ut med strålande resultat. Känns ibland som vi har ett omvänt förälder-barn förhållande där hon är jätte-ansvarsfull och prioriterar studier och träning och vi försöker få henne att prioritera lättja och vila.
 
Vi laddar i alla fall för en intensiv februari med basketturnering i Abu Dhabi och fotbollsturnering i Oman.
Det ska bli roligt - till Abu Dhabi följer jag och Ida med och till Oman åker jag och Björn. Vilken tur att jag fick följa med på båda resorna! :)
 
Under februari kommer också Valentines Middle School Social (typ skoldans). Ida ser fram emot detta - för hon har sedan mer än en vecka tillbaka redan en date till dansen. Otroligt att killar i 6:an säkrar upp 'daten' nästan en månad innan dansen. Men ganska gulligt också. Vi har varit och beställt en klänning hos skråddaren och planeringen för 'fixa-till-sig-eftermiddagen' med kompisarna pågår för fullt. Ska bli spännande att se hur det hela avlöper. Valentines Day är STORT på amerikanska skolan.
 
Även High School har en sk Winter Formal i slutet av februari - flott värre. Om det blir dater att gå med vet åtminstone inte jag.
 
Erika har också en hel del 'Sweet Sixteen' parties som hon har varit på och ska på. Otroligt stort för amerikanerna att fylla 16. Mycket större än 18. Fina kalas på hotell eller likande. Gärna dresscode 'Formal'.
 
Jo- februari blir fullt upp - Kul.

Poop day!

Mitt i mid-term-exam- week så händer det som alla önskar sig. En vattenledning brister och skolan blir översvämmad. Mailen, sms'en och Facebook har gått varma hela kvällen men det är ett faktum - Skolan är stängd imorgon pga översvämning. Det är Poop-Day (snacket är ju att det är avloppsvatten som läcker). När den första glädjen lagt sig (Ida gjorde en lyckodans och skrattade hysteriskt) kommer tjejerna strax på att alla partyaktiviteter som skulle ske efter proven nu faller ..... sleepovers, fester, kompishäng ersätts nu av ytterliggare dagar med plugg och förberedelser för de sista proven.
Sensmoral: Careful what you wish for it might come true.

Vår egen Zlatan

Har vi sagt att Johanna spelar fotboll i Al Sadds damlag? Kanske kanke inte. Hur som helst så spelar hon med dem som enda västerlänning. Varje gång hon har varit på träning eller match har hon roliga anekdoter att berätta. Al Sadd har Qatars bästa damlag. Före jul blev laget (och Johanna) inomhusmäster i Qatar. Coolt. I Al Sadds herrlag spelar Raoul Gonzales. Det ni!
 
Dessvärre är det ju en rejäl skillnad mellan herrlaget och damlaget - men det öppnar ju möjigheter för Johanna som då blir damlagets egen Zlatan. Tjejerna i laget pratar om någon engelska så mycket dålig. Inga män får vara med på vare sig matcher eller träningar. De spelar i helt vanliga matchställ (alltså de är inte täckta) så när de skulle ta lagfoto med inomhuspokalen så höll alla spelar upp handen framför ansiktet för att skyla det ... utom Johanna förstås. Skulle vilja se det fotot. En massa små, mörka spelare med handen för ansiktet och så Johanna som sticker upp en halvmeter över alla andra med sina 180 cm, blond och visar sitt ansikte!!
 
Men de gillar henne, hon får matchklader, träningskläder och mycket kramar.
 
Just det, Zlatan var ju här också och 'spelade' med sitt PSG, ja spelade och spelade han gick runt på plan i en halvlek sen drog han.

Vi fryser

Det är kallt här! Inte som hemma i Sverige förstås där vi läser om snö-stormar, halkolyckor och insnöade. Låter riktigt exotiskt faktiskt. Nej här är det kallt på ett annat sätt. På nätterna smyger det ner till 12 grader och mitt på dan upp till 20. Men det blåser och FRAMFÖRALLT det är kallt inne. Vi har ingen uppvärmning av husen här utan vi har tokmånga A/C - men de värmer inte. Och husen är ju allt annat än välisolerade och sist men inte minst rummen är tokstora och takhöjden hög, såååå.....när det kryper ner till 12 grader ute...gissa vad vi har inne????
 
Ida hon är ju skum - hon har A/C'n på fast det är iskallt i hennes rum. Varför? Jo hon gillar ljudet. Ööööö..
 
Ett annat problem är ju också att man inte klär sig för kallare väder - vi har inte ens den typen av kläder här.Jackor och fleecetröjor har vi ju i Sverige. Burr!
 
Nu varar ju bara den här 'kylan' en månad eller så (satt ju ute i shorts idag mitt på dan faktiskt) så man ska väl inte klaga. :)
 
 

Kamel-åk

På motorvägen, +100km/timme, bakom en lastbil med ..... kameler...

Lite skakig bild men det är svårt att fotografera när man kör på motorvägen....


RSS 2.0