Villagio on fire

Jo - det är svårt att förstå att en sådan tragiskt olycka kan inträffa och svårt att förstå att jag satt på Starbucks och fikade på samma ställa samtidigt som detta utspelar sig. Jag och min vännina kände dock den stickade lukten och att sikten försämrades där vi satt (det blev dimmigt) och anande att något inte stod rätt till. Vi gick en vända i mallen för att se vad som pågick men det luktade så starkt och folk hade börjat röra sig mot utgångarna så jag bestämde mig också för att åka hem.

Väl utanför så var det helt klart att det var katastrof-läge. Röken vällde ut ur byggnaden som jag just lämnat. Tjock svart rök. Polis och ambulans började anlända. Skumt var dock att inne i mallen fanns ingen känsla av brådska eller panik.

Rädd för att fastna i trafiken runt området lyckades jag nästla mig ut från parkeringen och köra hem. Ovetande om att det hela var mycket mycket värre än vad jag trodde.

Expressen ringde igårkväll för en 'svensk-på-plats' intervju.

Skolorna här har tysta minuter och kris-grupper har inrättats.

En svart dag.

Rapport från ett Qatariskt bröllop

Jo, så har man varit på ett Qatariskt bröllop. Otroligt intressant och lärorikt och leder självklart till mycket tankar kring vad olika det är här i världen.

Bröllopsfesten är ju 'women only'. En fantastik lokal dekorerad i vitt/silver/blått. Mitt i lokalen en lång cat-walk som avslutas med en vit skinnsoffa på en scen. Festklädda kvinnor i mängder ( jag tror vi var mellan 800 och 1000 stycken). Jag var den enda blonda kvinnan där........

Ja fest klänningar ja. Jo de flesta var klädda i bäst 'Oscars-gala-goes-crazy-bling-bling' stil. Så mycket lösögonfransar, löshår och make-up har jag aldrig sett i hela mitt liv. För att inte tala om höga klackar. Konsten att balansera på höga klackar har fått en helt ny dimension. Smakfullt....njää inte mycket.

Hur som helst så placeras man i halvcirklar runt bord vända mot cat-walken och serveras chai, qatariskt vitt kaffe och fin choklad. På cat-walken dansar kvinnorna (ja eller dansar de går sakta i takt med musiken och snirklar med armarna). Tydligen så sitter mödrar till söner och kollar in potentiella brud-kandidater. Lite som en marknad. Super hög musik från levande arabisk orkester gömd bakom en ridå (männen får ju inte se kvinnorna) - men sångaren syns på 2 stora skärmar.

Efter ett par timmar av detta så kommer bruden. Helt klädd i vitt med slöja och brudbukett. Ungerfär som Lady Di. Det tar henne minst 30 minuter att ta sig uppför cat-walken. Sedan samlas de närmast runt henne och kastar sedlar på henne. Efter detta så placeras hon i den vita soffan och gästerna kommer upp och gratulerar och fotograferas tillsammans med henne.

Klockan är nu midnatt och ännu ingen mat. Dansandet på cat-walken fortgår och när jag gick vid 1-tiden så var status detsamma. Tydligen så väntar man på att brudgummen ska komma och hämta bruden och sedan fortsätter kalaset.
Någon mat fick jag aldrig.
För lite löshår....All dressed up

Slutresultatet Prom 2012


Som mamma är man ju partisk förstås..........men visst är hon stilig?


Proom-dress-development


Bröllopsinbjudan

Nu blommar sparrisen. Jag och Björn har blivit bjudna på Qatariskt bröllop!! Nu på torsdag och fredag!! På torsdag är det herrarnas bröllopsmiddag och på fredag är det damernas fest. Damernas fest är på Sheraton (hela hotellet hyrt) och det skall visst vara hundratals gäster (alltså +500 minst!!). Så nu måste jag ha en festklänning. PRONTO! Och om jag förstått det hela rätt så är Oscarsgalan rena tramset i klädväg jämförelsevis med ett Qatariskt bröllop. Klänningar, juveler, frisyrer och make-up med extra allt!! Precis min stil.

Dessvärre kommer jag inte kunna ge något bildbevis på detta spektakel då fotografering på damernas fest är förbjudet. Men jag lovar att återberätta efter bästa förmåga.

Här är i alla fall min inbjudan. (Björn fick så klart en egen till hans fest...)

Viktig uppföljning på tidigare inlägg!!!!

Vi har fått kallvattnet fixat till sist! Kallvatten = icke skållhett, men det underlättar duschandet enormt!

Villa 7 uthyrd till en japanska familj (de kollade med oss om det var OK att dricka öl och vin på altanen innan de skrev på...måste vara smarta japaner!!)

Ambasadören har flyttat in i Villa 1.

Vi ska hämta 'The Prom Dress' på måndag..spännande!

Träningsreflektioner

Tränar en hel del här (som hemmafru måste man ju roa sig så gott man kan...). Idag var det ett riktigt bottennapp som var spinninginstruktör (nyanställd från Tunisien). En hyperaktiv över entusiastisk Duracell-kanin som inte hade en aning om hur man genomför ett spinningpass. Mycket oh-lala, upp och ned med armarna och vevande med handuken i luften (??). Jaja..får väl bara hoppa över söndagar klockan 8-passet......

Fascinerande är kombinationen av kvinnor och grupperingarna som bildas. En udda trio är en glad iranska (som glider in på gymmet helt svarttäckt från topp till tå med stora mörka glasögon), en yppig rödhårig engelska som borde ha sport-bh på sig och en muskulös västindiska med rastaflätor. Hur som helst så verkar dessa tre ha funnit varanda och pratar och skrattar mellan klasserna. ?? Vad pratar dom om??

Själv är jag fortfarande lite konservativ och håller mig till sådana som jag tror är som jag - de som ser västerländska ut (gärna skandinaviska) eller de som har riktiga spinningskor. Jag blir kanske modigare vad det lider.

Vi har lagt av med jogging-rundorna helt på grund av värmen och senast jag cyklade utomhus så klibbade tungan fast i gommen trotts att jag tömde 1½ liter på 2 mil. Sista 5 km vara vattnet i vattenflaskan kok-varmt och då var det ändå iskallt när jag började. Ska prova en gång till och då frysa ner vattenflaskan innan jag sticker ut!

Övertalade Björn att följa med på en power-walk i fredags morse. Men han vände snabbt hem igen under protester (gnäll) att detta inte kunde vara nyttigt och det var inte det MINSTA roligt..bara VARMT!!! Men det är inte utan att man måste köra lite mental träning innan man ger sig i kast med uteaktiviteter nu. 54 grader i bilen när den stått utanför gymmet 2 timmar i morse.....bara 44 här hemma hos oss.


Very Very Important Person

 
Undrar lite vilka som är VVIP och hur man blir det?

Helgnöjen

Helgen passerade i bad & lekens tecken - och som vanligt med en massa skjutsar hit och dit för idrottande barn. Pre-season volley-boll practice pågår för fullt. Både Johanna & Erika spelar 2 ggr per vecka efter skolan. Till det kommer 1 ggr/vecka på Univeristet. Till det kommer innebandy 1-2 ggr/ vecka och nu har skolans basketcoacher lyckats övertala Erika att prova på pre-season basket....så då tillkom helt plötsligt basket 1-2 ggr/vecka. Och Ida kör fotboll 2 ggr/vecka. Hur blev det så här????

Har nu anmält Johanna till intesiv körkortskurs direkt när vi kommer tillbaks till Sverige i sommar. Har tänkt mig att hon ska rädda mig från mitt skjuts-liv med att åtminstone skjutsa sig själv hit och dit...

....hur som helst..i helgen var det vatten lek. Nedan följer härliga bilder. Temperaturen ligger stadigt runt 40 strecket på dagtid och vatten temperaturen runt 25-30 skulle jag tro.


Prom på G på ASD

Jo ni..nu är det precis som på amerikanska tv-serier. Det är Prom tider. Vilka har dater till Prom och vilka har inte? Vem ska gå med vem? Hur ska klänningen se ut? Och håret?? Igår var vi och beställde klänning till Johanna hos skräddaren. Oj oj....

Varje dag kommer nya rapporter.
Idag hade en tjej fått hela sitt skåp fullt med post-it lappar som bildade ett: ? Innuti skåpet stod det på en stor lapp - PROM?
I måndags var det en kille som ropade från läktaren i matsalen så att alla kunde höra. '' Katie - will you go to the Prom with me''.

Detta är Highschool-drama på hög nivå. (stackars Johanna - hon är ju allt annat är drama-queen). Fortsättning följer för den 25:e är det dax - det är ju så att man önskar att man gick på highschool så att man kunde se detta live. 

Beachvolley

Här kommer lite härliga bilder från helgens beachvolleyturnering med svenska vänner.

aftervolleygrill-guyskorv e gotteftersnack
 

...mer om bilar och trafik..


Så här kan man bli omkörd. På utsidan i sanden före rondellen. Vem orkar vänta på sin tur??

Nu när det är varmare så har man självklart AC:n på för fullt. Det har man alltid - så bilarna står på här. En del lämnar bilen på när de går in och handlar eller går på restaurang. (Det finns ju ingen brottslighet så att lämna nyckeln i bilen och bilen på, medan man handlar är inget problem). Häromkvällen så var jag på Idas fotbollsträning. Närmare 40 grader ute, så jag satt i bilen och väntade. Men med något slags världssamvete så kunde jag inte göra som andra föräldrar och sitta där i 1½ timme med bil och AC på. Så där fick jag sitta och svettas, tills det inte gick längre och sedan slå på bilen en stund för att svalka av mig och sedan börja om....jobbigt med samveten. Folk i bilarna runtomkring mig tyckte nog att jag var heltokig.

MEN det visar sig att det inte bär är jag som har ett samvete. Denns skylt kom idag utanför Amerikanska skolan:

Vårt Compund

Tänkte presentera vårt compound eller som det numera heter: Sun and Sea Resort. (Klatschigt namn va? Det är vår landlord som är så fyndig).

Det är 10 villor. Eller 9 villor och landlords eget hak sam är dubbelt så stort som våra och har egen terass, egen pool och gud bevars hiss inomhus mellan våningarna.

Villa 1: Där ska Ecuadors ambassadör flytta in. Han är visst på semester just nu så han ska visst dyka upp i veckan.
Villa 2: Där bor en svensk familj från Lidingö. 3 söner, 13,15,17 år. Super bra grannar att sitta på altanen med på kvällanra och dricka vin.
Villa 3: Där bor ingen. Den villan har uteplatsen precis bredvid gästparkeringen - inte perfekt läge.
Villa 4: Där bor vi. Perfekt läge!!
Villa 5: Familj från Nya Zeeland. Ogästvänliga typer. Deras dotter & Ida leker dock en del men de vuxna har vi nog inte lyckats växla mer än hälsningsfraser med. De gillar kanske inte svenskar....
Villa 6: Brittiska familj. Helt OK förutom den hemliga frun som inte går ut alls. Henne har vi bara sett en gång.
Villa 7-8: Där bor ingen ännu.
Villa 9: Landlords son med Marockansk fru. Ganska öde under veckorna men betydligt mer drag på fredagar efter bönetiden. Då dyker det upp ett oändligt antal släktingar som ska bada, fiska och dricka te. (Varje litet barn har en egen maid så det blir snabbt fullt).
Villa 10: Landlords villa. Ja, han ska inte bo där utan bara komma dit ibland på helgen när han har lust...

Han är inte så tokig vår landlord för han tillhandahåller lite av varje som inte andra gör - vi har fått utemöbler och parasoll, tv-apparater och nu håller han på att fixa en flytbrygga. Ja det är ju inte han personligen som gör något utan Sam - vår indier-handyman. Just nu väntar jag på att Sam skall komma och fixa vårt kallvatten som vi inte har. Vattenkylaren funkar inte så att det kommer kokhettvatten ur kran oavsett om man väljer varmt eller kallt. Gör duschandet lite av en utmaning......  

I överkonsumtionens Mecca


Information till kunderna som handlar på Carrefour Supermarkets här i Doha...kanske något att sätta även utanför ICA? Kom inte och säg att de inte försöker.

RSS 2.0