Mera träningsreflektioner

Idag var det nog 'All time High' (eller Low) vad gäller träningsoutfits på Body Pumpen. Hade fullt schå med att koncentrera mig på mina vikter. Här kommer beskrivning - men tänk på att dessa kläder sitter på tanter ( just det - äldre än jag!!) som är rejält tilltagna över mage, byst och rumpa.

1) svart glitter t-shirt med svarta högblanka tajts med sammetslöv på.
2) vanlig kort t-shirt med trikåer modell kalasbyxor till som är helt genomskinliga...
3) linne och jeans
4) combat-outfit; militärgrönt linne med tillförande trikåer, över trikåerna kaki shorts och på fötterna camouflagemönstrade basketskor

En amerikansk träningskompis kom fram till mig och konstaterade: 'No wonder they banned cameras in here!'.

Har jag berättat att jag också upplevt en dam som cyklade baklänges på spinningen (hon hade aldrig cyklat tidigare) samt en dam som trillade av spinningcykeln mitt under passet!

Som ni förstår så är det mycket mer spännande att träna här än på SATS :).


Idag är det väder

Här i Doha pratar man aldrig om väder. Det behövs inte. Det är alltid likadant. Solen skiner och det är varmt. Värmenivån varierar över säsongen men inga snabba ändringar.

Men idag har vi väder snack. Det är moln! Börjar med ett sms från en väninna: 'Vi har moln och jag har sett regndroppar!', det fortsätter med telefonsamtal från en annan väninna: 'Det är kallt! Moln!', sedan ringer Erika från skolan: 'Mamma det kommer regn här'.

Konstaterar att det faktiskt är molnigt, jag har 2 regndroppar på vindrutan och det känns svalt. Jag kollar temperaturen....27 grader.....

OK...vi har ingen aning om vad dåligt väder är längre....


Miljökonferens COP18 i Doha

Här blir det spännande de närmaste veckorna. FN's mijökonferens COP18 skall hållas här. I Qatar. Där man lämnar bilen på när man går och handlar för att kunna sätta sig i en nedkyld bil. Där man kör bilar som dra minst 2 liter milen. Där man dagligen slänger så mycket förpackningar och burkar (osorterar så klart!) så det till och med gör ont i min 'miljö-själ'.
 
Vi har fått brev från skolan att vi ska räkna med att det kommer att ta minst 30 minuter längre tid att åka till skolan pga trafikstockning när delegaterna skall skjutsas genom stan. Man 'varnar' också för folksamlingar på populära ställen. 
 
Man har lovat transprens under konferensen och att man under en helg skall vara OK med någon begränsad form av demonstrationer. Vi får se hur det går - när den här konferensen genomfördes senast i Köpenhamn var det ju kravaller, demonstrationer och ett massivt mediabevakande. Nu kommer omvärldens ögon riktas mot Qatar - få se om miljöorganisationerna får inresetillstånd !
 
Mitt i detta kommer efterlängtat första besök av farmor och farfar. På onsdag kväll landar de i sitt första besök i Mellan-östern. Spännande det med!

Guldhelg!!

Efter tre intensiva dagar av matcher är guldmedaljen säkrad för ASD's Varsity Volleyball Team. Go Dragons! Nedan följer lite bilder. Svårt att vara sportfotograf, dom står ju inte still!! Erika har 15 och Johanna 11.                
Vet inte vem som är mest slut - mina volleybollspelande barn eller jag själv. Varje boll är som en thriller! Puh! Nu laddar vi om för basket och fotboll!!

Morgonstund med djupa tankar

Sitter på skolan en lördagsmorgon klockan sju. Det är dag tre av MESAC Volleyball Championships och tjejerna är obesegrade hittills och spelar semi om någon timme. Vår gästande tjejer från Dubai hade tidig match så här sitter jag nu ute på skolområdet och dricker mitt morgon-te.

Lördag morgon och det kryllar av personal på skolan. Städare, trädgårdsarbetare och många vaktmästare som verkar flytta runt grejor. Självklart en hel massa vakter också. Det är öppet överallt på skolan. Tänker tillbaka på när jag tränade smågymnaster och vi hade problem att komma in i hallen klockan fem en vardagskväll, alla stod för tunt klädda och frös utanför den låsta dörren till omklädningsrummet. Jag hade nummer till vaktmästaren men han hade gått för dan och det krävdes en hel del övertalning för att få honom att komma ner och öppna åt oss.

Det är lätt att tycka att det inte är något problem med att ha mycket personal här då skola-avgiften är så hög .... MEN det är inte bara avlönad personal som är här...nu fylls skolan successivt av frivilliga föräldrar och elever som är funktionärer, korv-grillare, pop-corn försäljare mm. Lärare och deras familjer kommer och tittar på matcherna bara för att det är skolans lag som spelar. Lärare är också frivilliga och säljer sportdryck och vänder hamburgare på grillen.

Så mycket människor som känner sig välkomna och trivs på skolan och vill vara med på det som händer här. Dom är stolta. Jag önskar att vi kunde få med oss en gnutta av detta tillbaka till det svenska skolsystemet. Den svenska skolan ska väl ändå vara bäst i världen .... eller??


Radiotystnaden är över!!

Ja efter 14 dagar med radiotystnad och totalt 15 olika gäster som passerat genom huset har vi nu laddat om inför höstens stora volleyboll event. Lag från 6 olika länder möts på skolan. Hemma hos oss bor 2 tjejer från Dubai. Förväntan är superstor och trycket på finalplats för tjejerna är högt! I

I amerikansk anda är det hög musik, fantastiska pepp-talks i stil med ' Go out there and get them!!' från skolans Director Dr. Deb, hot-dog sales och så spelar tjejerna i blå/röd/vita rosetter i håret....Med 2 systrar i Varsity-laget har till och med Ida blivit en liten kändis.

Och jag har fått beröm för mina överdekorerade cup-cakes....man tävlar på olika arenor......

Så i dagarna 3 håller vi nu alla tummar vi har. Go Doha Dragons!!!


RSS 2.0