Snickeri-resultatet

Här är min fina vägg.

Snickerier

Var ute hos en snickare i förra veckan och beställde en 'vik-vägg' att ha på altanen. Verklig utmaning då snickarna bara pratade hindi. Jag hade gjort en fin ritning men mått och  perspektiv och allt. Innan jag hade fått den inte så väldoftande snickaren med 3 bruna tänder och en handuk runt höfterna att förstå vad jag ville ha var jag helt genomsvettig. Åkte därifrån med stor skepsis kring vad jag skulle få snickrat.
 
Idag har jag förklarat vägen för hem-körningen av 'the-ready-work' till en annan icke-engelsktalande. Vi 'pratade' med varandra 3 gånger i telefonen innan jag ens förstod om de skulle köra hem den eller om jag skulle hämta den.
Nyss levererades mitt snickeri (obegripligt att han hittade hit) och ta mig tusan om det inte är den mest gedigna vikvägg som jag någonsinn skådat!!!
 
Väger hur mycket som helst och kommer ALDRIG att blåsa omkull! Kanske inget smäckert fin snickeri men helt klart över förväntansnivån som jag hade efter att jag svettigt förklarat vad jag ville ha.
 
Att kunna tala samma språk är helt klart överskattat!
 
Home-stagat photo följer. (Måste ha hjälp av många för att förflytta väggen till altanen).
 

Sjukhus-besök

Helt plötsligt hade skolan ändrat policy avseende när man måste ta andra dosen av MMR (measels/mumps/rubella). Tidigare var det som i Sverige - före 12, men nu var det helt plötsligt ASAP!! Efter ett par irriterade samtal med skolans sköterskor var det bara att resignera och berätta för Ida att det var dax för ytterliggare en spruta (hon tog 4 i somras!).
 
Så vi tog tjuren vid hornen och infann oss på Al Ahli Hospital direkt efter skolan idag. Ida hade haft Feild Day med vattenlekar som avslutats med Water-Slide så när hon kom in i bilen var genomblöt.
 
Vänlig receptionist på sjukhuset registrerar oss och ber oss vänta. Efter 10 minuter blir vi inropade till ett gäng sköterskor som mäter, väger och tar Idas temperatur. Jag meddelar att vi bara ska ta en spruta. Vi får sitta ner igen och de ska ropa upp oss om en stund. Väntrummer är fullt med barn, föräldrar och maider. Samt personal som serverar kaffe och the till de väntande föräldrarna. Efter drygt 30 minuter blir det äntligen vår tur igen. Då hamnar vi hos läkaren. Berätta - säger han! Jag meddelar igen att det bara handlar om en spruta och att vi inte har något annat på hjärtat. Han meddelar då att en vaccination alltid föregås av en läkarundersökning.....
...hjärta, lungor, öron, näsa och hals kontrolleras. Sedan börjar han skriva, och skriva. Jag blir mer och mer förvirrad. Vad skriver han och varför? Jag försöker fråga om och när Ida ska få sin spruta. Han frågar varför jag inte har med mig samtliga Idas vaccinationsdokument.....
...till sist är han klar, han har skrivit en mindra novell och stämplat ett oändligt antal papper. Vi får en hög med papper och hänvisas till receptionisten igen för att få stämplar på pappren. Hon har kö fram till sig nu. Ytterliggare 10 minuter går innan vi fått alla stämplar. Sedan ska vi gå med vår stämplade dokument till vaccinationssköterksan. Hon är inte på sitt rum - så vi får vänta......till sist kommer hon och Ida får äntligen sin spruta. Ida skakar nu av köld då hon suttit med genomblöta kläder i ett kallt väntrum i 1½ timme. Sköterskan tror att Ida är svettig av nervositet.
 
Avslutningsvis fyller sköterskan i ett dokument som bevisar att Ida fått sin spruta och vi kan lämna sjukhuset. Puh!! Av de massiva högarna med stämplade papper och novellen som läkaren skrev ser vi inte röken. Svensk sjukvård framstår som ett under av effektivitet (om än inte så serviceminded.....)

Tokig på mer än ett sätt!

Vad får en att gå upp 5:30 för att cykla? Har gjort detta två helger i rad nu och kvällen innan och när klockan ringer så tänker jag att jag nog är tokig. Men sedan när turen är över så är det ju så bra och inte så tokigt längre.....
 
....körde en tävling igår (22 km) - första i mitt liv (räknar inte Tjej-vättern och Tjej-trampet). Alla hade superproffskläder och skor och för att inte tala om supercyklar....och så var det jag! Min gamla tro-tjänare fick kämpa på (för att inte tala om mina ben). När jag kom i mål var det en annan cyklist som cyklade bredvid mig på nedvarvning och öppnade med kommentaren: ''You have to get another bike!!''
...mmmm..kände mig tokig igen. Undrar om jag cyklar nästa helg?
 
En annan tokighet som jag ägnat mig åt i veckan är att vara med ''Booster-Club-Moms'' på Hot Dog Day. Herregud! Förrutom att jag behövde baka dubbel sats Cholate Chip Cupcakes så fick jag sälja Hot Dogs ( och Chips, Läsk, Brownies mm) till High School på lunchen. Det var jag och alla Texas-Moms....mina barn var helt chockade över detta tilltag och ingen av dem köpt korv till lunch. Som tur var slapp jag ha korvmössan på mig!
Nästa gång ska jag vara rebell och istället för Choclate Chip Cup Cakes eller Brownies ska jag bidra med Svenska Kanelbullar! Vågat va?

Som om...

.....inte varje dag i trafiken var en enda road-surprise!

Idag - i snabbfilen på motorvägen körde bilen framför mig rakt in i bilen framför den. Pang! Som tur var hann jag gira undan och in i filen bredvid. Puh! Mycket nära!
 

Man ska vara ute i god tid.


Den här fina uppmaningen fick jag idag på Supermarketen där jag handlar. Jag trodde vi i Sverige var lite knasiga när vi börjar adventsskylt i mitten av november - men att beställa jul-kalkonen i september är väl lite magstarkt?
 
En annan sak som är lite festlig är att alla affärer nu fyller på med höst modet. Stickat - koftor, tjock tröjor, boots mm. På H&M packade de upp mössor och vantar i massor idag. Ute är det 43 grader......

Musik

Satt i bilen idag och lyssnade på QBS (Qatar Broadcasting Service) och så spelade de en melodi som verkade bekant....jomenvisst....Eurphoria.
 
...så den har hittat hit.

Lite oro i leden

Vi påverkas av den olycksaliga filmen. Så onödigt.
Här har man dock gått ut bestämt och uppmanat till att inte dra så stora växlar på enskilda individers dumhet. Igår efter fredagsbön så samlades det till fredlig protest.
http://www.theqatarbusiness.com/general-talk/147-qatar-protest-full-story-protester.html
 
Väntar nu på om amerikanska skolan skall komma ut med något mail.
 
 

Dubai-helg

Förra helgen gjorde vi en familje-tur till Dubai. Det blev shopping, sight-seeing, inomhus skidåkning och familjemys. Det tar bar en timme att flyga till Dubai men skillnaden mellan städerna är enorm. Det är som att jämföra New York och Leksand. Men jag tycker faktiskt att det är skönt att bo i Leksand där de bara tar 30 minuter att åka vart man än ska.
Ida undrade dock efter en halv dag i Dubai varför vi inte bodde där istället.
 
Åter i Doha så snurrar det på som bara den. Alla skolor är igång så trafiken är tillbaks till sitt vanliga kaos. Johanna har fått Qatariskt körkort och övningskör till skolan. Hon har också gjort några egna turer. Men det kräver mod att köra här! Läxläsning och träningar är i full gång. Johanna och Erika klarade uttagningarna till Varsity Volleyball Team och tränar nu 4 ggr/vecka och spelar match på helgen. Ida kör basket2 ggr/vecka (om än under protest). Hon väntar ivrigt på att fotbolls och simningssäsongen startar.
Även för oss vuxna är det full fart med mycket socialt - det är lite som att komma tillbaks till en ny termin, när man ska träffa alla gamla bekant och lära känna nya.
Det känns skönt att det inte är vi som är de nya - utan de som är lite mer vana och ruttade.

Klart vem som gör vad

Ganska fascinernade att man verkar importera yrkesgrupper från olika länder.
 
Drivers=Indier & Pakistanier
Maids = Filipinskor
Kassörskor = Filipinskor
Byggjobbare = Nepaleser
Trädgårdsarbetare = Indier
Security Guard = Afrikaner
 
Det har varit en debatt om att ta in maider från gamla östeuropa, men de anses för snygga för att arbeta i lokala hem (för stor frestelse för för männen..). Man har också haft ett resonemang kring att bara ta in fula maider.Oklart vem som avgör vem som är snygg och ful.
 
Det är i alla fall otroligt mycket människor som arbetar relativt låg effektivitet. 3-4 personer som gräver hål och lika många som tittar på och pekar. Hos hårfrissan (där jag var idag) finns 3 filipinskor som bara serverar kaffe, sopar upp hår och springar runt och servar frisörerna. På gymmet sitter det mellan 7och 10 personer vid entren och kollar medlemsboken och checkar in telefonerna, (typ 1 jobbar och resten tittar på). När jag tankade idag hoppad 4 bensinmacks-indier upp på bilen och tvättade alla rutorna innan jag hunnit blinka - sedan ställer de upp sig vid fönstret vid min sida och ser förväntansfulla ut. Många arbetstillfällen.Något för Reinfeldt att fundera på.
 
 

Kamikaze-indier

Idag när jag körde full fart på tre-filig väg - möte jag en indier - på cykel!! Wow!!

Skolstart

Skolan började i onsdags. För Johanna och Erika är det business as usual då de är kvar på samma stadium (High School) och redan känner till skolan och kompisar. Volleyboll Team 'try outs' börjar idag  Läxor i samtliga ämnen redan efter första dagen. Johanna har kemiprov idag....prov på sommarläxan! Så full fart direkt! Puh!
 
För Ida innebär dock skolstart byte av skola (3:e gången på 1 år) och att börja på ett nytt stadium; Middle School (6:an till 8:an). So far so good! Eller helt fantastiskt egentligen. Bara det faktum att Middle School är uppdelade i 5 'houses' á la Harry Potter inklusive 'sortering' av nya elever, gör ju att det för en 11-åring känns magiskt kul. De ska samla poäng och tävla för sina 'houses' hela året för att vinna den åtråvärda pokalen! Som grädde på moset (och till storasyrrornas förtret) så får alla 6:or i år helt nya personliga MacBook Airs........
 
...denna lyckade skolstart väger i alla fall upp en del att skiljas från kompisarna därhemma.
 

RSS 2.0